Het tweede deel van de 20 lentedagen. Het menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.

20 lentedagen deel 2

Hoe heb je deel 1 van de 20 lentedagen ervaren? Heb je alle dagen gedaan wat voorgesteld is? Dan merk je nu vast ook dat je meer energie hebt gekregen, meer ideeën hebt gekregen of/en dat je je bewust bent geworden van een vastzittend patroon.

De sleutel
Dat is helemaal goed. Bewustwording is de sleutel tot verandering. Wanneer je het niet weet of het je niet bewust bent, dan blijf je in dezelfde stroom doorgaan. Voordat je het weet is het alweer zomer en de lente heb je niet opgemerkt. Nu maak je het bewust mee. We hebben al geen winter gehad, want volgens mijn gevoel zijn we van de herfst naar de lente gegaan.

Voorbeeld
Op de TV heb je tegenwoordig ‘Masterchef’, dit zijn programma’s  over eten koken. Eerst heb je de klas van Australië; daarna gaat het over in die van Amerika, dan in die van Nederland. En hierna volgen nog programma’s  dat mensen bij elkaar gaan eten. Allemaal ideeën over hoe je hele lekkere menu’s kunt maken, met voorbeelden die er heerlijk uit zien. Wanneer je een liefhebber bent van lekker eten, zal het je activeren om ook meer zorg en tijd aan je eten te besteden. Je wordt creatiever, je gaat van (eet)patroon veranderen. Puur doordat je het voorbeeld volgt.  Je krijgt er zin in om iets nieuws te doen.

Activeren
Door het activeren van je gevoel , heb je meer zin om het ook echt te doen. Anders kijken naar wat je tot nu toe hebt gedaan; dan moet je ook wel anders doen. Doorbreek je patroon en ga verder met de 20 lentedagen. Ook al heb je niets met eten en koken op een andere manier, gebruik het dan om ideeën te laten ontstaan.

Er helemaal even tussenuit kan ook bij jou in je eigen omgeving.

Download het 2e deel van 20 lentedagen, menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.
20 lentedagen deel 2

Veel succes en plezier!

Margje van der Lei,
CanDoCoaching.

ps. de agenda is weer gevuld met diverse workshops: Opkomen voor jezelf, Wis en Warempel, Rust in Chaos, Anders omgaan met je geld.

 

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments