Het derde deel van de 20 lentedagen. Het menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.

20 lentedagen deel 3

Gefeliciteerd, hierbij ontvang je het derde en laatste deel van de 20 lentedagen. Het menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.

Elke dag een nieuwe doe- opdracht, hoe voel je je nu?

Heb je deel 1 of deel 2 gemist, je kunt altijd beginnen!

Opmerkelijk

Zie je het onkruid ook omhoog schieten? Het gras moet weer gemaaid worden; de krokussen zijn al bijna of alweer helemaal uitgebloeid. De narcissen bloeien en de tulpen komen er aan. Het geluid van de vogels die gezellig in gesprek zijn met elkaar. Bewustzijn met wat er is, hoe het toch gewoon doorgaat, ook als je het niet opmerkt.

Haast

Het snelle jachtige leven waar je alle dagen mee te maken hebt,  wordt met de doe- opdrachten een moment van het nu. Gericht naar binnen; wat jij vindt, voelt en ziet. Het is een cadeau, zonder dat het je iets kost. Neem het in ontvangst en geniet ervan. Je hoofd leeg en in het nu, dat is voor het moment belangrijk.

Rust

Na de 20 lentedagen, het menu voor verandering; maak jezelf vrolijk en blij, ga je vanzelf nu je er een patroon van hebt gemaakt- meer rust vinden in jezelf. Vaker in het moment blijven. Het zal je stress verlagen; je wordt niet meer meegesleurd door gewoontes.

Elk moment kun je dit activeren, even stilstaan bij wat je doet, hoe je iets doet. En het besef dat je je laat meeslepen  door het moment. Of het nu het moment van rust of van chaos is. Je kunt er uitstappen. Gun jezelf deze momenten.

Ontspanning

In chaos werkt niets, het loopt niet omdat je de focus hebt op chaos. Kijk eens naar jezelf wanneer je boos bent, dan kun je ook geen goed gesprek voeren, omdat je gevoelens van gekwetst zijn in de weg zitten.  Hoe vaak heb je iets gezegd vanuit een emotie waarvan je later dacht: “dat had ik niet moeten zeggen”. Het was op dat moment even teveel. Wanneer je meer ontspannen bent, kun je het beter en in een ander perspectief zien.

Waardering

Je bent machtig, krachtig, prachtig; jij creëert je eigen moment. Dit kun je elk moment aanpassen; doe het voor je gezondheid, relatie en werksfeer. Wat jij uitstraalt heeft overal invloed op. Wanneer jij relaxed bent, krijg je een andere communicatie, ontvang je andere reacties. Je behoudt het overzicht.

Download het laatste deel van de 20 lentedagen, menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.
20 lentedagen deel 3

Veel plezier en succes!

Margje van der Lei
CanDoCoaching

ps. de agenda is weer gevuld met diverse workshops: Opkomen voor jezelf, Wis en Warempel, Rust in Chaos, Anders omgaan met je geld.

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments