Al die adviezen en je bent er nog steeds niet. Ontdek je eigen oplossing.

de rode draad of is hij blauw

Allemaal goed en wel, maar heeft het jou geholpen? Al die adviezen en oplossingen? Ben je nu druk bezig met je strategieën en het implementeren van kennis? En heeft het  je nog steeds niets opgeleverd?

Het antwoord zit in jou!

Wat voor adviezen krijg je? Welke vragen heb je nu?

–          Focus op wat je wilt.

Dat is fijn en ondertussen heeft het je nog niets opgeleverd dan frustratie en wanhoop. Wanneer komt het nu een keer? Ik focus me toch op het nieuwe en op de doelen die ik graag wil bereiken?

–          Ik schrijf mijn doelen op en heb een visionboard gemaakt.

Ik visualiseer en spreek in het nu, dat ik het al heb. En ik ben nog steeds onderweg. Het heeft me meer duidelijkheid gebracht, wat ik eigenlijk niet wil, maar ook wat ik wel wil. En nu?

–          Ik heb de tv verbannen.

Al die negativiteit. Ik maak me zorgen over andere mensen en ik kan me zo druk maken over hoeveel onvrede er op de wereld is. Ik moet beginnen bij mezelf. Met wat ik ervaar. Wanneer ik mijn eigen probleem heb opgelost, dan kan ik beter afstand nemen van wat er gebeurt in de wereld.

–          Hoeveel fouten moet ik nog maken voordat het voor mij ook weer wat leuker wordt?

Van je fouten moet je leren. Ik heb er al heel wat gemaakt. Wanneer ik niet weet hoe ik het anders kan doen, schiet ik er niets mee op. Ik vind dat ik het goed doe, maar het levert me nog niets op… Zou het dan toch zo zijn dat ik het anders moet doen?

–          Grenzen stellen, meer “nee” zeggen.

Tja, daar zit ik dan in mijn uppie, ik heb grenzen gesteld en “nee” gezegd. Daar ben ik; dit doe ik en dit wil ik en nu?

Wat is toch dé oplossing?

De oplossing zit in je patroon. De rode draad die de lijn volgt en elk probleem een knoop geeft. Diep van binnen volg jij -net als iedereen – de rode draad van je leven. Oeps foutje, het is vandaag een blauwe draad. Mocht het je dwars liggen, jij geeft er een betekenis aan.

de rode draad is blauw

Omdat er zoveel knopen zijn, is je verlangen in onderdrukking geraakt; je verlangen wordt onderdrukt door allerlei gevoelens.

Vind de kernemotie in elke knoop, dan krijg je veel meer ruimte. Vraag het iemand anders, dit omdat jij je eigen beschermingslaag er omheen hebt gebouwd.

Vraag jezelf af:

  • Wat gaat niet goed?
  • Wat lijkt bij elke knoop op een situatie van vroeger?
  • Hoe voelde ik me daar bij?
  • Ga terug in de tijd  -bij elke knoop-  en  stel dezelfde vragen.

Zo kom je vanzelf bij de kern en zo kun je de knopen los maken.

Dit is het antwoord wanneer jij zo je best doet en je nog steeds niet vooruit komt. De structuur van de knopen houden je op je plaats.

Succes!

Margje van der Lei.

ps. heb je hulp nodig, schrijf je anders in voor een workshop, er zijn er weer 3 in mei. De eerste begint op zaterdag 10 mei!

pps. bestel de CanDoPrikkit™, dan worden je knopen zichtbaar.

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments