Agressie

moeilijke mensen

Zomaar van uit het niets, iemand zegt iets en je wordt zó boos.

Je flipt, je zegt woorden waarvan je achteraf weer spijt hebt.

Wat gebeurt er? Waarom reageer je zo? Het ging toch goed, wat is er eigenlijk gezegd?

Agressie wordt geuit in taal en lichamelijk. Op wat voor manier het zich ook uit, het komt voort uit een emotie, een emotie van pijn, geen controle hebben, onmacht of verdedigen.  Het gaat om de emotie die jij ergens aan vast hebt gekoppeld onbewust, meestal weet je dit niet meer. Het lichaam neemt je in bescherming van jou pijn. Het zal je doen laten reageren om die pijn niet meer te voelen. Dit kan zich uiten in agressie, woede, depressiviteit, verdriet, het niet verder gaan,  niet jouw verlangen naleven.

Tot jij zover bent om dit op een andere manier te verwerken. Maar alleen jij kan dit veranderen, de reactie zit in jou.  Agressie is een poging om je innerlijke “emotionele druk”  te ontlasten.  Je zou ook kunnen zeggen dat het een nood kreet is voor hulp.

Wil jij graag jou gedrag veranderen, onderzoek eens bij jou hoe het zit. De Emotie doet jou reageren. Haal je verhaal los van de emoties, benoem de emoties die je ervaart, maak het zichtbaar. Dit zal je een geheel nieuw inzicht geven.

Help ook andere mensen die in een zelfde situatie zitten. Heb jij een ervaring dat jou heeft geholpen en wil je het delen met anderen?

Laat een bericht achter of stuur ze dit blog.

 

Kijk ook eens bij reacties of de CanDoMethode™ iets voor je kan betekenen.
http://www.candocoaching.nl/reacties/

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 1 comment