Je kunt je eigen deuren openen

Bewaken van je probleem

Je kunt je eigen deuren openen of gesloten houden.

Je weet het wel, je hebt iets wat je graag wilt veranderen. Je ligt er wakker van of je wordt er wakker door. De nachtrust is verstoord omdat je die gedachten maar niet uit je hoofd kunt zetten. De deur staat dicht.

Wat doe je, je bewaakt het probleem zodat je er mee blijft rondlopen.
Je weet dat er iemand is die je kan helpen maar je vraagt het niet. Je bent nog niet toe aan de oplossing. Wat houd je tegen? Wat gaat er gebeuren wanneer je het probleem oplost? Wat blijft er over van datgene waar je nu mee rondloopt?

De cirkel verlaten, wat kan dat voor jou betekenen? Blijf je in het waarom hangen? Is het zo erg om het probleem op te lossen? Wat voor ruimte en rust zou je krijgen? Neem even de tijd om deze vragen te beantwoorden. Dan ben je al weer een stuk verder.

Wat als ….

Jij bent diegene die het tegenhoudt, niemand anders. Jij zit niet vast aan een touw of ketting. Je eigen gedachten zijn het, je gevoel waarin je opgesloten zit. Ga op zoek in jezelf, waarom jij jezelf gevangen houdt.

Jij kunt je eigen deuren openen.
Ik was ook diegene die mezelf gevangen hield en ook ik had dat niet in de gaten. Iemand anders stelde me de juiste vragen zodat ik zelf kon ontdekken wat ik met mezelf deed. Toen ik het zag kon ik zelf de deuren openen. Wat een licht kwam er binnen. Wat een ruimte voelde ik. Wat een gewicht viel er van me af. Dit alleen doordat iemand mij de juiste vragen stelde zodat ik de antwoorden kon vinden.

Herken je het?
Wat zou het voor jou kunnen betekenen. Durf je anders te denken? Durf jij jezelf te bevrijden van je zorgen, je onrust? Ga er voor, spreek er over, schrijf het op! Alleen zo kom je tot de ontdekking waarin jij jezelf vasthoudt, wat je bewaakt.

Heb je hulp nodig kijk ook eens op:

Succesvol LosLaten. http://urly.nl/succesvolloslaten

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments