Jouw gevoel, moeilijk te begrijpen?

Ziek zijn, moeilijk voor jou of de ander te begrijpen.

Je hebt een gevoel en dit gevoel zegt iets over jou. Jouw geschiedenis wat je hebt mee gemaakt en wat het met je heeft gedaan is alleen door jouw ervaren.

Ieder ander weet niet hoe het voor jouw voelde en nog voelt. Hoeveel vreugde of hoeveel pijn jij hier van hebt.

Ze kunnen het alleen van uit hun situatie bekijken en dat is nooit het zelfde dan vanuit jouw gevoel.

Jouw gevoel is uniek, alleen jij kent die. Het is dan ook moeilijk om een ander te zien vanuit een situatie waarvan je in een situatie waarvan je graag wilt bijstaan.

Jij kijkt heel anders naar die situatie dan die ander. Bv als je ziek bent, je kunt maar beter zelf ziek zijn, dat kun je wel verdragen maar als iemand naast je ziek is is het soms heel moeilijk te accepteren. Dat geeft het hulpeloos gevoel van niets kunnen doen. En zeker is het voor jezelf ook niet leuk dat je ziek bent maar het is toch anders.

De goedbedoelde adviezen van een ander die denkt dat is goed voor je en zo zie jij het verschil hoe de ander met jouw ziek zijn omgaat. Zo heeft iedereen weer een andere kijk op een situatie. Dit geldt voor elke situatie, financieel, relatie, werk enz.

Het begrip of onbegrip die jij hebt op de ander doet je relatie veranderen, accepteren of reageren.

Wat kun je doen wanneer je in deze situatie zit

  • De tijd nemen om te luisteren
  • Vragen wanneer je het niet begrijpt
  • Wanneer je ziet dat iemand in een cirkel zit vraag een gesprek aan met een buitenstaander. Een andere kijk, een ander inzicht.
  • Wanneer je zelf merkt dat je in een cirkel zit en je weet niet hoe je hier uit komt komen, doe iets totaal anders, laat je verwennen. Maak een lijstje wat vind je leuk. Zoek hier uit 1 ding per week of per dag en voer het uit. Drink veel water en neem beweging.
  • Een emotie zet zich vast in het lichaam, achter elke gebeurtenis zit een emotie. Bij beweging en water drinken komt dit los en kun je het weg spoelen.
  • Drink eens een week verse vruchten of verse groentesappen.

Vanuit eigen ervaring weet ik dat het moeilijk is om de ander zijn of haar eigen  gevecht te laten vechten. Ook mijn moeder heeft een keer gezegd,  Margje als jij niet meer vecht dan vecht ik wel voor je! Ook dit geeft aan hoeveel je van iemand houd maar je kunt nooit vechten voor de ander. Je moet het zelf doen.

Wil jij vertellen hoe jij zoiets hebt ervaren?

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments