Ontstaat stress vanuit een innerlijk conflict van negatief gevoel en positief gevoel?

 • Home >>
 • Thema >>
De Rode Draad

Voor mij logisch gevoel  is het antwoord ja. Stress ontstaat stress vanuit een innerlijk conflict van negatief gevoel en positief gevoel.

Mijn ervaring met de resultaten is het bewijs. Conflict zichtbaar maken, erkennen en daarmee gaat het weer stromen.

Mijn visie over stress uitgelegd.  
Je weet onderhand wel dat ik me richt op emoties en gevoelens. Sinds kort kan ik het ook laten zien in een bloed analyse. Met de analyse komt elk conflict die het lichaam heeft onthouden en nog niet emotioneel verwerkt heeft naar voren. Het wordt zichtbaar.

Zichtbaar maken van iets wat niet zichtbaar is, heb ik een groot deel van carrière een grote puzzel gevonden. Hoe kun je nu iets opruimen wat je dwars zit en wat je niet kunt zien, zichtbaar maken?
Vanuit deze vraag ben ik nu zover dat je emoties zichtbaar kunt maken en dat je ook wat het lichaam als een conflict beschouwd zichtbaar kan maken.

De Rode Draad
De Rode Draad die je in de ban houd van je patroon, kan nu eindelijk opgelost worden. Hoe dan? Door bewust te zijn van het patroon is al voldoende om het vastzittende patroon te veranderen. Overal is een rode draad te vinden, in persoonlijke groei, relaties, gezondheid, werk/carrière en zelfs financiën.

Zoals ik het nu zie is  dat stress voort komt uit vastzittende patronen van negatieve emoties die nog niet emotioneel verwerkt zijn. Negatieve emoties zie ik als bescherming, van iets wat pijn heeft gedaan.

Al weer een bericht nu van de FNV die een melding maakt over stress.

40 procent van de werknemers gaat gebukt onder zorgen over hun baan. Dat blijkt volgens Nu.nl uit een enquête door vakbond FNV onder 13.000 mensen in loondienst.

Ruim 5 miljoen Nederlanders chronisch ziek volgens de telegraaf (nov 2013)


Wat doet een innerlijk conflict met je lichaam?

 • Verhoogde bloeddruk
  Het voert een strijd met je gevoel, ik ben er en wil  niet aan de kant gedrukt worden. Hoe meer we zeggen dat wil ik niet hoe sterker het gevoel naar voren komt, dit uit zich dan in stress.
 • Verhoogde hartfrequentie
  Wanneer je hard werkt om iets niet te willen verhoogt dat je hartfrequentie, het klopt voor het bestaan. Het wil erkenning, erken het gevoel zodat het niet hoeft te strijden.
 • Grotere kans op hartritmestoornissen
  Doordat je steeds in gevecht gaat en hoe meer je je wilt ontspannen raakt je lichaam van slag, het wellus nietus spel is zeer vermoeiend en kost veel energie. Omdat het dan de gehele dag al in de weer is geweest met wel en niet, is het in een herhalingspatroon gevallen. Dit kan je nacht rust verstoren met alle gevolgen van dien. Die cirkel kun je even vol houden maar dan is de emmer vol…
 • Maag- en darmklachten
  Het gevoel zit in de buik, daar de maag en de darm hier dicht bij in de buurt zijn reageren zij vaak eerst. Buikpijn, niet regelmatig naar de toilet gaan, weinig water drinken om te spoelen, we eten omdat we onze buik willen verwennen met aandacht of willen afleiden zodat we niet hoeven te voelen.
 • Lage rugpijn
  Wat sleep je allemaal mee, wat niet van jou is, opmerkingen van anderen, te veel gewicht, emotioneel onbalans. Wist je dat onverwerkte emoties het zelfde wegen als bakstenen? Vanhier uit komen ook weer schouderklachten, tenniselleboog enz.  Iets wat niet stroomt kan een blokkade zijn die nog emoties vasthoudt.

Voor mijn gevoel zijn er toch weer een aantal stenen uit mijn rugzak gehaald afgelopen zondag. R.

Hier zijn enkele reacties van mensen die de bloed analyse voor hun Rode Draad hebben gedaan:

 • Geplaatst op 19 oktober 2013
 • Ik vond de bloed analyse heel waardevol. Je benoemde exact alle stressvolle periodes in mijn leven. Ik ben met andere ogen naar mezelf gaan kijken. Ik ga hier zeker verder aan werken.
  Hartelijk bedankt ook voor de goede nazorg.
  Lieve groet van Jos
 • Geplaatst op 18 oktober 2013
 • Hoi Margje,
  Vond het heel bijzonder, waardevol en treffend wat je uit de bloed analyse kon halen.
  Met name de nauwkeurigheid van de momenten wanneer er een stressvolle gebeurtenis had plaatsgevonden wist je geweldig te benoemen. Je ontdekte een rode draad waar ik me niet van bewust was.
  Het heeft me een paar mooie inzichten opgeleverd waar ik wat mee kan.
  Nogmaals bedankt voor je belangstelling en fantastische nazorg. Heel attent dat je na een korte periode een mail stuurde om te checken hoe het met me was.
  Ik raad het andere van harte aan om het zelf te ervaren!
  Hartelijke groeten, Lianne
 • Geplaatst op 18 september 2013
 • Heel bijzonder dat een druppel bloed, bepaalde gebeurtenissen in mijn leven aangeeft en mijn rode draad laat zien. Dank zij de verhelderende, intuïtieve begeleiding van Margje, kan ik alles eindelijk een plekje geven. Eventuele volgende situaties kan ik nu beter “doorzien”. Ik ben Margje heel dankbaar hiervoor, ook voor de goede nazorg!
  Ina

Wil je ook een afspraak maken voor een analyse,
mail dan naar info@candocoaching.nl of bel 0512-522 788.

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments