Opruimen van emoties

Opruiming van Emoties

Fijn dat je mijn blog leest.

We gaan van start met de CanDo PowerTraining: opruimen van emoties die je niet meer dienen.

Ik heb er erg veel zin in.
Zo fijn dat mensen uit de knoop naar een gevoel van YES gaan.

Innerlijke opruiming noem ik het, de emoties die je in de weg staan om je zelf meer waard te vinden. Eigen waarde is een begrip. Heel wat emoties zitten in de weg om jezelf hoger in te schatten dan je nu bent. De gebeurtenissen die er zijn geweest zijn vaak vergeten of worden niet meer aan gedacht. Je hebt de gebeurtenis verwerkt maar de emoties zijn er nog steeds. Hoe je je toen hebt gevoeld, is vaak in grote lijnen wel bekend maar dat er nog andere emoties zijn, aan de gebeurtenis verbonden wordt vaak niet aan gedacht.

Emoties of gevoelens

Ze hebben grote invloed op waar je nu staat. Pijn en verdriet of angst zijn in je cellen nog steeds bekend, ook al wil je het eigenlijk niet weten. Want je wilt vergeten van toen. Helaas is dat heel moeilijk. Omdat je ze niet kan zien denk je er vaak niet meer aan. Ondertussen ga jij je gang. Wanneer er dan iets niet lukt, terwijl je dat toch wel heel graag wilt doen, geef je op.  Met wilskracht kom je er toch ook wel? Nee, want je geeft immers op. Ja, en dat kost je dan heel veel moeite en energie.

Celherinnering

Je komt dan in strijd met jezelf door de herinnering in je cellen die je willen verdedigen. Met verdedigen bedoel ik beschermen. De cellen weten het nog van toen die keer dat je het niet leuk vond. Zelf heb ik het ervaren, anders kon ik er niet over schrijven en ook hier geen training over geven. Ik heb mezelf vaak afgevraagd wat is het toch, ” wat ik niet kan zien en dat me in de weg staat om te zijn wie ik graag wilt zijn?”

De ijsberg

Emoties en gevoelens zie je niet. Ken je dat voorbeeld van die ijsberg? Het topje zie je en de rest zit onder water. Zo is het ook met je emoties en gevoelens. Ik  heb een manier gevonden om deze boven water te krijgen. Heel simpel, maar je moet even diep graven en met de juiste vragen komen ze boven water. Een voorbeeld zou zijn, wat voor cijfer zou jij jezelf geven in het kader van waar je nu bent en waar je graag wilt zijn? Zou jij jezelf een 10 willen geven? Hoe zou dat zijn voor jou? Wat houd je tegen om een 10 te zijn? Hier spelen weer die emoties en gevoelens een grote rol in.

Noteer welke gevoelens jij hier bij hebt, dan weet je de oorzaak en dan pas kun je ze gaan opruimen. Er wordt ook wel gezegd loslaten, maar hoe doe je dat dan als je niet weet wat je moet loslaten?
Hier heb ik een E-book over geschreven, voor meer info klik hier.

Met deze blog heb je weer wat meer inzichten gekregen in hoe jij jezelf kunt tegenhouden. Heb je er genoeg van en wil je ook innerlijke opruiming? Er is nog plaats voor de training die begint maandag 27 augustus. Je kunt je nu nog opgeven. Het zijn 5 avonden met 5 thema’s voor meer info klik hier.

Kijk wat jij onderwater hebt en ga er mee aan de slag!

Succes.

Tot de volgende blog.

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments