Het ABC Uit de Sleur

Margje van der Lei

Als je het gevoel hebt in een sleur te zitten, worden je dagen hetzelfde.

Je voelt je niet echt blij. Er is weer een dag onopgemerkt voorbijgegaan. Je weet eigenlijk niet meer wat je gisteren gedaan hebt. Want alle dagen lijken hetzelfde, je zit in de sleur. Er komen steeds dezelfde onderwerpen langs.

Ik weet niet hoe ik er uit moet komen

Ik weet het niet meer

Het verandert niet

Ik wordt er zo moe van..

 

Zo kun je eruit komen.

Kijk eerst eens waar je graag naar toe wilt.

Schrijf vriendelijke, liefdevolle woorden op, zodat ze in ieder geval weer tevoorschijn komen. Laat je omgeven door positiveit. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, als je in deze negatieve spiraal zit. Maak een positief alphabet

Zoek een woord met een A die voor jou het meest positief is, dan de B enz. Zo ga je het hele alfabet langs…   Je kunt de woorden gewoon opzoeken in je pc door middel van synoniemen. Gebruik alleen die woorden die jij je zelf toewenst. Of denk: zou ik het mijn beste vriend/vriendin toewensen? Denk simpel, vraag anderen, houd een papiertje bij de hand.

Schrijf elk woord wat je opvalt, wat je hoort: dat is voor jou bestemd. Ik weet dat het een uitdaging kan zijn om hier over na te denken, als je in een negatieve spiraal zit. Maar om daaruit te komen, is het goed om toch de positieve woorden tevoorschijn laten komen. Zoals je zelf wel weet helaas kan niemand anders dit voor je doen. Jij bent de persoon die HET moet doen. Jij bent degene, die in beweging moet komen omdat daar waar je nu zit echt niet meer leuk is!! Zo kom je al meer in de stroom van positiviteit.

Dit kun je ook gebruiken wanneer je vast zit in je idee, in je werk, samen met je kinderen, relatie, vrienden.

Ik wens je heel veel Positieve Plezierige Pret.

Probeer het eens uit, laat een reactie achter. PS: Vind je deze tip leuk?
Misschien vind je dit wel interessant.

Miniboek Intentiebewustzijn.

 

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments