Zelfvertrouwen en geloven in jezelf.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen helpt je vooruit.

Als je het moest beoordelen welk cijfer zou je “jouw zelfvertrouwen” geven? Heb je er wel eens aan gedacht om dit een cijfer te geven? Stilstaan bij hoe jij jezelf neerzet, geloven in je eigen kunnen met wat je aan het doen bent.

Verschillende situaties
Ik kan me voorstellen dat het van situaties afhangt welk cijfer jij jezelf geeft, ik doe dat ook. Zelfvertrouwen in mijn werk is heel anders dan in de marketing. Met familie is het ook weer anders dan in een relatie. Ook een beslissing over grote of kleine uitgaven maakt verschil.  Zo heb je zelfvertrouwen in verschillende situaties.

Invloed
Zelfvertrouwen staat niet op zich, er zijn emoties en gevoelens bij betrokken die hier invloed op hebben. Net als de ervaring hoe vaak je iets hebt gedaan of hebt geoefend. Wil je meer zelfvertrouwen oefenen in bepaalde situaties dan kun je jezelf op video opnemen. Hierin kun je beoordelen hoe je over komt.

Advies
Veilig oefenen zonder reacties van anderen, heb je daar wel eens aan gedacht? Leuk om dingen met jezelf te bespreken en advies te geven aan jezelf.

  •   Jij bent je beste vriend, jij geeft het beste advies aan jezelf.
  •   Maak een paar vragen over het betreffende onderwerp.
  •   Merk je gevoelens op, wat voel je allemaal.

Details
Vaak gaan we hieraan voorbij en willen we dat niet weten. Maar juist deze details zijn belangrijk, hierdoor krijg je inzicht waarom jij met je zelfvertrouwen worstelt! Schuif het niet aan de kant…

Vind je deze tip waardevol deel het dan ook met anderen.

Margje van der Lei
CanDoCoaching

ps. Workshop “Zo simpel dat je er niet aan denkt”.
is op 2 maart 2013

About the Author

Maak bewust een keuze, laat je gevoel spreken! Wil je veranderen? Zoek de rode draad.

Leave a Reply 0 comments